05. 12. 2021

Co si naši junioři předsevzali, to splnili…….

​Po sestupu do třetí skupiny na minulém turnaji Extraligy juniorů v Hradci Králové odjížděli hráči Green Volley Frýdek-Místek do nedalekého Nového Jičína s jednoznačným úkolem a cílem postoupit zpět do druhé výkonnostní skupiny. Cíle se podařilo splnit.

V základní sestavě chyběl Ondra Unzeitig z důvodu nemoci - zvýšená teplota, kašel a chlapská rýmička. Ostatní hráči se zdáli být zdravotně v pořádku - aspoň si nikdo nestěžoval. První den turnaje nás čekali papírově slabší soupeři, což se potvrdilo i výsledkově. I přes vítězství 3:0 v obou zápasech – s Novým Jičínem a Karlovarskem se tyto výhry rodily v bolestech.

V neděli nás čekal hned první zápas v 9 hodin ráno proti výborně bránícím Benátkám, což se potvrdilo. Aby hráči Greenu vůbec dosáhli na bod v jednotlivých setech museli celý zápas hrát plně koncentrovaně a hlavně agresivně na útoku. Poslední zápas proti Zlínu už měli junioři z Green Volley jistotu postupu do druhé výkonnostní skupiny, a proto dostali příležitost hráči z lavičky. Tito se tohoto úkolu zhostili nad míru dobře, potvrdili svou výkonnost a to, že do extraligového družstva juniorů patří, a přes porážku 3:2 si zaslouží plné absolutorium. Všech 12 hráčů hrajících i nehrajících v tomto zápasu mělo jedno srdce a jedny plíce a konečně po dlouhé době byl k vidění bojovný výkon a líbivý volejbal plný emocí, radosti a chuti.

Věřím, že v dalších turnajích hráči na tento výkon navážou.

Leoš Šrámek

hlavní trenér