30. 01. 2022

Naši kadeti se vrací do elitní skupiny

Ve víkendové dny 29.-30.1.2022 naši kadeti Green Volley Frýdek-Místek sehráli v pořadí už čtvrtý turnaj Extraligy kadetů. Pořadatelem byl klub SK Kojetín 2016, což je pro nás příjemná destinace bez dlouhé jízdy autem. Oba dny jsme vyjížděli za jednoznačným cílem návratu do první pětky.

K prvnímu zápasu plnému nervozity jsme nastoupili právě s pořádajícím družstvem SK Kojetín. Zápas to byl plný nervozity již od počátku s velkým množstvím nevynucených chyb na obou stranách hřiště. O vítězství Green Volley Frýdek-Místek rozhodl kvalitnější a stabilnější servis a větší agresivita i přesnost na útoku.

Našim druhým sobotním soupeřem bylo Kladno. Z počátku to vypadalo na jednoduché utkání, ale zdání klame. Rozhodnuto bylo vždy až v koncovkách jednotlivých setů, kde jsme byli přesnější a důraznější.

V neděli jsme si přivstali, abychom už v 9 hodin nastoupili k volejbalovému zápasu proti VK Liberec. Soupeř byl po první dva sety jednoznačně lepší, obětavější v obraně a méně chybující. Druhý set už vedl 24:18, když Kuba Sztolárik velmi dobrým servisem špatně vyhlídající výsledek setu zvrátil a z podání odcházel za stavu 25:24 pro Green. Po dramatické koncovce si vítězství v tomto setu připsali hráči Liberce. I další set byl vyrovnaný a dramatický, v koncovce šťastnější opět hráči Greenu. Poslední set byl již jednoznačně v naší režii.

K poslednímu utkání turnaje jsme nastoupili proti Pražákům. První dva sety byly s jednoznačnou naší převahou, proto jsme ve třetím setu dali příležitost hráčům z lavičky, kteří potvrdili dobrou herní kvalitu a hlavně chuť hrát.


Stanovený cíl jsme splnili na výbornou a do první nejvyšší skupiny postupujeme s 12-ti body do celkové tabulky. Tentokrát patří moje pochvala všem hráčům za aktivní přístup ke všem zápasům a v komplikovaných herních situacích za obětavost, nasazení a chuť hrát a dále na sobě pracovat ve prospěch týmu.

Leoš Šrámek