27. 02. 2022

Hlavně si zahrát

O víkendu 26.-27. února 2022 proběhl v pořadí již pátý turnaj Extraligy kadetů, kterého jsme se tentokrát zhostili jako pořadatelé a uvítali jsme naše soupeře ve sportovní hale při 6. ZŠ ve Frýdku-Místku na palubovce, kde hraje své domácí volejbalové zápasy náš mužský extraligový tým Black Volley Beskydy.

Byl to první turnaj po rozdělení, respektive vytvoření nových družstev na dohrání dlouhodobé části a hlavně pro závěrečný repulikový turnaj, z něhož vzejde Mistr ČR v kategorii kadetů, kdy obě družstva, tedy Blue Volley Ostrava i Green Volley Frýdek-Místek, mají zajištěnou účast ve finálové osmičce.

Proto se v jednotlivých zápasech otočili všichni hráči, kdy bylo v podstatě jedno zda se v první skupině udržíme nebo před posledním turnajem základní části spadneme do druhé výkonnostní skupiny, což se nakonec stalo. Pro nás trenéry bylo daleko důležitější, jak mladí hráči (ročníky 2005, 2006 a 2007) k těmto zápasům přistoupí, jakou chuť budou mít do hry, jaké nasazení, vůli po vítězství, herní projev a emoce.

Dá se říct, že všechno výše zmíněné splnili a proto – DÍKY……

Leoš Šrámek

trenér