22. 05. 2022

Extraligu kadetů jsme zakončili na chvostu finálové osmičky

​Od 19.-22.5.2022 se odehrál finálový turnaj Extraligy kadetů v Ostravě.

První zápas ve skupině jsme odehráli ve čtvrtek od 17:30 hodin proti týmu VAM Olomouc, kdy jsme nastoupili v základní sestavě. Nahrávač Ondřej Poštulka, univerzál Jakub Jetmar, blokaři Jaroslav Drozd a Petr Lichý.Smečařské duo Honza Válek a Tomáš Plemeník. Dále libera Vojtěch Bláha a Lukáš Majer.

Další připravení hráči na lavičce byli Ondřej Grzymek, Tomáš Garba, Jakub Vorobel, Jaroslav Novák a Jan Hrnčárek.

Zápas jsme neodehráli moc dobře, byťjsme první set vyhráli, poté byl již zápas v plné režii Olomouce. Nebyli jsme schopni dobře přihrávatjejich kvalitní servis a také ubránit jejich smečaře. Olomouc hrála hodně středem, jejich střeďáci byli neomylní. Zápas jsme prohráli 3:1. Utkání jsme prohráli v „našich hlavách“, nebojovali jsme a takto nelze hrát zápasy.

Druhý den jsme nastoupili proti týmu Vlci Nový Jičín, opět jsme nastoupili ve stejné základní sestavě s malou změnou na pozici libera, kdy Lukáš Majer chodilna příjem a Vojtěch Bláha do pole.Celý zápas byl ze strany našich hráčů velmi bojovný, vyhráli jsme 3:1. Tlačili jsme na servisu, a začali jsme dobře bránit na síti a také jsme začali čapat v poli a následně uhráli bodovky. Tento zápas hodnotím velmi dobře, kluci hráli bojovně a hlavy byly dobře nastavené.

Třetí zápas ve skupině jsme hráli proti Českým Budějovicím, kdy jsme do zápasu doslova vletěli a tým Jihostroje první dva sety nevěděl která bije, v jeho sestavě je několik reprezentantů, kteří byli doslova vytočeni a emotivně neustále řešili s rozhodčím v podstatě každou herní situaci. Naši hráli bez bázně a bojovně, nicméně Jihostroj zápas otočil a zaslouženě vyhrál 3:2. Prohráli jsme ze strachu, že vyhrajeme, naši hráči i tak odehráli svůj nadstandard a za tento zápas jim děkuji.

Tímto bylo dáno, že jsme nepostoupili do nejlepší čtyřky a sobotní zápas jsme hráli proti VK Ostrava, kdy jsme byly poraženi již před začátkem zápasu a projevila se prohra s Jihostrojem. Ve všech herních činnostech jsme dostali na prdel a zaslouženě prohráli.

Nedělní zápas jsme nastoupili opět proti Novém Jičínu, kdy jsme začali se základní sestavou, Vlci nás přehrávali a nebyli jsme schopni reagovat na jejich hru, špatně jsme bránili na síti, a když jsme zablokovali, tak jsme byli v síti. Nezbylo než na naši hru reagovat a postavit do zápasu celou lavičku, která svou bojovností, a hlavně bez chyb dotáhla zápas do pátého setu, který jsme sice prohráli, ale lavička ukázala svou bojovnost a chuť hrát. Byť jsme na turnaji skončili osmí a tím také poslední, ukázali jsme v některých zápasech, že umíme zatopit i lepším týmům.

Jaroslav Nekola

Hlavní trenér