16. 10. 2022

Kvalifikace Českého poháru žactva

O víkendu 15. a 16.10. 2022 proběhla v Novém Jičíně kvalifikace do Českého poháru žáků. V moravské části se jí zúčastnilo celkem 13 týmů.

Hráči Green Volley Frýdek-Místek začínali turnaj zápasem s domácím Novým Jičínem a než se pořádně rozkoukali tak prohráli 2:0. V dalších zápasech se však již tým začal více sehrávat a postupně jsme vyhráli 3 utkání za sebou a posunuli se do nedělního semifinále.
V neděli ráno jsme opět po cestě prospali 1.set a Svitavy vedly 1:0, ve druhém setu prohospodařili 6-ti bodový náskok a nakonec jsme úspěšně utekli Svitavám z mečbolu. Následující třetí set byl již plně v režii Green Volley a vítězství znamenalo náš překvapivý postup do finále.
Tady jsme narazili na letos velmi silný celek Zlína, se kterým se hrálo vyrovnaně opět na tři sety, ale tentokráte s vítězstvím Zlína, jež měl větší útočnou sílu na smeči.
Kluci, byť byli oslabeni o 3 nemocné hráče makali a zlepšovali se. Pro mnohé to byl první volejbalový turnaj v životě. Tahouny týmu byli Tomáš Bača na nahrávce a Vítek Gelnar v útoku.
Příští kolo se hraje za měsíc opět v Novém Jičíně. Příští víkend nás čeká 1. kolo Krajského poháru v naší hale a začnou se rozdávat karty o postup na Přebor ČR žáků.

Na fotu jsou: zleva trenér Jonáš Stonavský, D. Doležil, V. Gelnar, M. Kowalowski a trenér Radovan Podola. Zleva dole klečí D. Hradil, R. Šamaj, V. Jezerský, dále zleva pak leží T. Bernatík a T. Bača

Radovan Podola

trenér