06. 11. 2022

Extraliga U 20 tentokrát v Příbrami

V sobotu ráno 5.listopadu jsme se sešli u naší haly SPŠ a vyrazili směrem Příbram po dálnici D1, cesta probíhala v duchu kvízů a trenér Tomáš Široký dával chlapcům zabrat, při jízdě v autě jsem zahlédl ve zpětném zrcátku, jak se kouří z auta, přátelé, nebojte nebyly to cigarety, ale při přemýšlení některých hráčů docházelo k přehřívání mozkových závitů.

Náš první sobotní zápas začínal ve 14 hodin a to proti Pražským Lvům, taktiku zápasu jsme probrali v šatně. Rozcvička byla velmi intenzívní. Po dlouhé cestě se jí hráči zhostili opravdu kvalitně, věděli jsme, že chceme nazpět postoupit do první skupiny a podle toho pracoval celý tým. Do zápasu nastupujeme v základní sestavě nahrávač Ondřej Roman, univerzál Sztolarik Jakub, smečařské duo Struška Richard a Jonszta Jakub. Dále na bloku Lichý Petr a Klimeš Antonín. Libero Majer Lukáš. Na střídačce byly připraveni Drozd Jaroslav, Nekola Vojtěch a Vorobel Jakub. Do zápasu dále zasáhli střídající Nekola Vojtěch, Drozd Jaroslav.

První set je bojovný a do koncovky jdeme v mírném vedení, nicméně dobře hrající Praha srovnává a jdeme do koncovky za stejného stavu 21-21, koncovka je oboustranně bojovná a vyhecována, oba týmy dobře brání na síti a přetahujeme se o každý míč až do konečného stavu a vyhráváme tento set 33:31. Musím podotknout, že mám raději takový volejbal, kde hra graduje až do konce a právě takový tlak naučí hráče hrát kvalitní volejbal a zanechá na jejich hráčské duši nejvíce. Druhý set bylo již na soupeři cítit, že už není tak bojovný, nicméně i tak do koncovky jsme šli s mírným vedením a vyhráli jsme tento set 25:23. Poslední třetí set byl již pevně v našich rukách a Prahu hladce porážíme 25:15. Celkově musím zápas hodnotit velice kladně, naši hráči přistoupili ke hře zodpovědně a bojovně.

K druhému zápasu ve skupině jsme nastoupili proti Znojmu, které disponuje hráči menšího vzrůstu, nicméně je to velmi bojovný a dobře bránící tým v poli. Opět jsme nastoupili v základní sestavě a téměř strojovou hrou jsme Znojmo porazili 3:0 a stavy setů 15,20,16. Zde bych zdůraznil velmi dobré podání našich hráčů a dobrou obranu na síti, po celou dobu zápasu se hráči hecovali a makali. Celkový obraz hry byl více než slušný. Střídající hráči: Nekola Vojtěch, Drozd Jaroslav.

Nedělní šesté listopadové ráno jsme začínali proti domácímu týmu Příbrami, kde byl zápas jednoznačně pod naší taktovkou a Příbram jsme hladce porazili 3:0 a to poměrem setů 8,13,19. Celková hrací doba byla 65minut což je opravdu velmi rychlé. Tento zápas rozhodl opět kvalitní servis všech hráčů a dobrá obrana na síti, zde jsme naprosto dominovali.

Poslední zápas ve skupině byl s dobře hrající Olomoucí. Po poradě s kolegou trenérem Tomášem Širokým jsme se domluvili, že nám stačí uhrát jeden set a do hřiště pustíme hrát mladší hráče a proto za stavu 2:0 jsme udělali změnu v kádru a do zápasu nastoupili na nahrávce Jakub Vorobel, dále na smeči nastoupil Vojtěch Nekola a na blok Jarda Drozd. Olomouc ucítila možnost výhry a začala hrát více agresivně.Za stavu 2:2 jsme zařadili do hry základní šestku. Olomouc byla na koni a snažila se tlačit ve všech herních činnostech, nicméně jsme se „neposrali“ a dotáhli zápas do vítězného konce. Tímto děkuji Všem hráčům za dobrou hru a dobrý herní projev.

Jaroslav Nekola

hlavní trenér