20. 03. 2023

Starší žáci se pyšní stříbrnou medailí z Českého poháru U16

​Český pohár žáků je nejvýznamnější soutěží ve věkové kategorii U16 a hraje se již 47 let. V podzimní části soutěže jsou družstva po kvalifikaci rozdělena regionálně do dvou skupin: Čechy a Morava, kde sehrají další dva turnaje. Pak se podle klíče soutěž spojí a hraje se ve skupinách po osmi týmech. Družstvo Green Volley Frýdek-Místek si po podzimu zajistilo svým výkonem postup do 1.skupiny.

V lednových zápasech hraných v Mnichově Hradišti kluci „zamakali“ a k velkému překvapení turnaj vyhráli, následující v únoru se uskutečnil na domácí palubovce ve Frýdku-Místku a bylo to trápení způsobené částečně neúčastí kvůli nemocem, probíhajícím školním lyžařským kurzům a k tomu, k naší smůle, jsme ztratili šanci bojovat o lepší umístění než 6.příčka.

K třetímu třídennímu finálovému turnaji se v březnu jelo do Hradce Králové. Byl nastaven systém s Play-off po odehrání skupin. Hráči Greenu svou skupinu vyhráli a v dalších zápasech pokračovali ve vítězné vlně, která se rodila vždy až po odehrání zkráceného setu.

Ve finálovém a asi nejkrásnějším zápase turnaje se opět po souboji ve skupině utkáváme s týmem ČeskýchBudějovic složeným převážně z kluků repre výběru ročníku 2008 a hlavně o hlavu vyšších. Po vyhraném 1.setu přichází krize a 2. set dostáváme nakládačku. I ve 3.setu to s námi nevypadá dobře, ale po změně stran se skóre otáčí a napodruhé proměňujeme matchball, což nám zajišťuje 1. místo v turnaji a 2. místo v celkovém hodnocení Českého poháru. Zde se sčítají body za umístění z posledních 3 turnajů. Nám ani 2x 1. místo kvůli klopýtnutí doma nestačí na celkové vítězství a o 1 bod přepouštíme výhru Českým Budějovicím, přestože s nimi máme skóre na zápasy 3:1 pro nás.

I tak panuje všeobecná spokojenost a kluci si užívají pozornosti.

Radovan Podola

Hlavní trenér žactva

Popis foto:

Stojící zleva: trenér J.Stonavský, hráči M.Kowalowski, M.Židlík, V.Gelnar, M.Nahodil ,D.Doležil, Š.Ondroušek, trenér R.Podola

Klečící zleva: D.Hradil, J.Široký, V.Jezerský, T.Bača, R.Šamaj