20. 09. 2021

Extraliga kadetů odstartovala

A je to tady, konečně se po roce opět rozběhly soutěže. Tímto víkendem oficiálně odstartovaly soutěže Českého volejbalového svazu a jako první začala rozstřelem Extraliga kadetů. Poslední dva ročníky se neodehrály, a tak nasazení do skupin na základě výsledků odehraných před třemi lety nemusely vůbec odpovídat realitě. Green Volley Frýdek-Místek byl jedním z pořadatelů a přivítal 18.-19.9.2021 své soupeře na šesté základní škole, kde se odehrávají i zápasy Extraligy mužů.

První zápas hráli kluci proti Lanškrounu, přesně plnili pokyny trenéra a týmovým výkonem Lanškroun přehráli 3:0, převahu jsme měli ve všech herních činnostech a soupeře jsme tlačili.

Druhý sobotní zápas jsme čelili Kojetínu, který svou dobrou obranou v poli vzdoroval, nicméně jsme vyhráli 3:1 a potvrdili svou herní kvalitu. V tomto zápase jsme skvěle bránili na síti a dohrávali bodovky.

Nedělní ráno jsme zahájili proti Hradci Králové, který tlačil na servisu a znepříjemnil nám tím výrazně hru, první set jsme tak prohráli. Museli jsme změnit styl hry a našeho nejlepšího útočníka museli stáhnout z postu univerzála a dát jej na přihrávajícího smečaře, kde splnil očekávání a zápas jsme nakonec vyhráli 3:2.

Poslední utkání proti Olomouci bylo již jednodušší a týmovým výkonem jsme je porazili 3:1.

Celkově bych hodnotil hráče týmu Green Volley jako bojovné a ti, kteří měli tým táhnout a vést, tak přesně plnili své role, což se odrazilo také na konečných výsledcích, kdy jsme všechny soupeře porazili a postoupili do první výkonnostní skupiny pro další turnaj.

Pochvala patří také pro lavičku, která skvěle povzbuzovala.

Všichni hráči zaslouží dík za skvěle odehraný víkend a do příštího turnaje se budeme zodpovědně připravovat.

Jaroslav Nekola