21. 01. 2024

U18 Extraliga, Mise splněna

Již čtvrtý turnaj nejvyšší domácí soutěže mladých volejbalistů do osmnácti let, jsme my, GREEN VOLLEY FRÝDEK-MÍSTEK, pořádali v nám dobře známé hale v Ostravě-Třebovicích. V tomto prostředí se nám vždy dařilo a v podobné výkony jsme doufali i tentokrát, neboť ambice byly jen ty nejvyšší. Finálový turnaj se nezadržitelně blíží a „GREEN“ v něm rozhodně nechce chybět, i proto byl cíl dostat se zpět do nejlepší výkonové skupiny pochopitelný. A jak již úvodní titulek napovídá… povedlo se!

Tak, jak je to tradicí, zahajovací duel je „namíchán“ s partnerským „Bluečkem“, které do stejné skupiny postoupilo na minulém turnaji. Celý zápas je provázen značným počtem nevynucených chyb a hráči snad z nervozity z prvního zápasu turnaje nebo pod vlivem derby, provádí školácké chyby, které se jim za normálních okolností vyhýbají. Přesto utkání kontrolujeme a dovádíme k vítězství 3:0.

Tentýž den nás ještě čeká, dle papírových předpokladů zřejmě nejsilnější tým, celek SGLD Brno, rovněž usilující o návrat do skupiny „A“. Zahajujeme velmi koncentrovaně, soupeř naopak v problémech zejména s naším servisem a ujímáme se vedení 1:0 na sety. Následující vývoj však už přináší očekávanou bitvu, Brno srovnává skóre a začíná se od nuly. Kvalitní volejbal od obou aktérů, závěr nakonec strháváme na naší stranu a po dvou vyhraných koncovkách vždy 25:22, vítězíme 3:1 na sety.

Po úvodním dni dává získaných šest bodů v tabulce jistý pocit sebevědomí, které je potřeba potvrdit v následujícím utkání s papírovým outsiderem z Ústí nad Labem. Hráči Greenu hrají velice koncentrovaně a nedávají Ústí prakticky žádnou šanci na zvrat. Nepovolíme soupeři více, než 15 bodů v setu, připisujeme další tři body do tabulky a získáváme jistotu postupu do dalšího extraligového turnaje.

Naše vystoupení však ještě neskončilo, závěrečný souboj celého hracího víkendu svádí GREEN VOLLEY FRÝDEK-MÍSTEK proti Hradci Králové, který díky zamotaným výsledkům, mohl pomýšlet na postup ze skupiny společně s námi. Chceme uspět i v tomto duelu, nicméně šanci si zahrát dostávají také hráči, kteří zatím nebyli tolik vytíženi. Všichni podávají dobré a bojovné výkony, přesto podléháme Hradci Králové v napínavé přestřelce 2:3. Hráči Hradce tak nakonec přeci jen, díky pouhým čtyřem míčům rozdílu (352 ku 356), postupují do skupiny „A“ a stávají se tak naším sokem i na následujícím extraligovém turnaji, konaném 17. a 18. února 2024.

Za dobrou reprezentaci týmu GREEN VOLLEY FRÝDEK-MÍSTEK tentokrát děkujeme hráčům; nahrávači Adámek, Nikel, smečaři Koloušek, Nekola, Pultar, blokaři Kowalowski, Kožuch, Pustějovský, univerzál Gelnar a libera Jezerský se Škvarou.

Tým GREEN VOLLEY FRÝDEK-MÍSTEK