10. 03. 2024

U18 Extraliga, Generálka na MČR vyšla na výbornou

​Závěrečný turnaj základní části volejbalové extraligy hráčů do 18ti let, který se o uplynulém víkendu odehrál v Brně, se našim mladíkům náramně vydařil. Turnaj, během kterého si již většina týmů zkouší různé varianty sestav, herních systémů nebo nestandartních situací, jsme i my, GREEN VOLLEY FRÝDEK-MÍSTEK, využili v podobném duchu a s sebou přibrali tři hráče kategorie Starší žáci. Jak už samotný nadpis napovídá, konečná bilance ve dvou hracích dnech byla skvostná, tři vítězství a jediná těsná prohra s VK Českými Budějovicemi.

První zápas proti domácímu SGLD Brno byl zřejmě tzv. nakopávací, protože oba týmy se přetahovaly o každý míč, nic si nedarovali a po dvou prohraných koncovkách jsme doháněli dvousetové manko. Tam se ale opět potvrdila mentální síla našich hráčů, následující dva sety drtíme soupeře a vynucujeme si rozhodující tiebreak. I v něm dominujeme, vítězíme 15:9 a naše sebedůvěra mohla opět stoupnout.

Jak již bylo předesláno, někteří z našich hráčů dali před extraligou radši přednost pilování lyžařských dovedností, a proto jsme do kádru mohli začlenit tři hráče z týmu Green Volley U16 a vyzkoušet jejich kvality, případně zvážit jejich trvalejší přesun k týmu U18. Mladíci rozhodně nezklamali, naopak, prokázali chuť i odhodlání se o místo v sestavě poprat a soupeřům řádně zatápěli. Na postu blokaře se poprvé objevil Jan Kubala, na místě přihrávajícího smečaře to byl Štěpán Ondroušek a na univerzálu Matěj Nahodil. Všichni tři si odehráli své a měli tak první příležitost přičichnout si k extraligové úrovni a poměřit se s těmi nejlepšími hráči v nejvyšší výkonnostní skupině.

Spravedlivě ale nutno říci, že i soupeři nepřijeli zcela kompletní, například pražským Lvům chyběl nahrávač a jeho role se tak ujal jeden ze smečařů. Výhra 3:0 se přesto počítá a dává dobré vyhlídky do budoucna. Předchozí výhra s Kladnem, rovněž 3:0 a závěrečná prohra s Českými Budějovicemi, nám v konečném součtu vynesly perfektní druhé místo v tabulce. Náš tým, kromě zmíněných tří mladíků, dále reprezentovali nahrávači Kuba Nikel a Honza Bradáč, smečaři Vojta Nekola, Matěj Kohut a Vítek Koloušek, blokaři Aleš Pustějovský, Matyáš Kowalowski, univerzál Vítek Gelnar, dvě libera, Eda Škvara a Vítek Jezerský a u kormidla stál Tomáš Široký s Markem Tomášem.

Nyní nás čeká skoro dvouměsíční příprava na vrchol celé sezóny, pro někoho možná i vrchol životní, pro někoho možná třeba start na profesionální dráhu, mistrovství ČR U18 konané 7. až 10. května v Kladně! Moc se všichni těšíme a uděláme proto maximum, abychom uspěli a v nabité konkurenci se neztratili. V nejlepší osmičce volejbalových celků tak budou: VK České Budějovice, VK Lvi Praha, Kladno volejbal, SK Kojetín, SGLD Brno, SK Prosek, SKV Ústí nad Labem a samozřejmě bojovníci z GREEN VOLLEY FRÝDKU-MÍSTKU. Pokud by měl někdo z řad rodičů, přátel klubu nebo jiných skalních fanoušků cestu do Kladna a vyjádřil tak našim klukům podporu, byli bychom jenom rádi a moc se na Vás budeme těšit.

Děkujeme za stálou přízeň,

Váš tým GREEN VOLLEY FRÝDEK-MÍSTEK