15. 10. 2024

​U18 Extraliga, Tentokrát bez výhry

Přibližně po půl roce se vracíme na místo, na které máme stále v živé paměti vynikající vzpomínky. S minulou generací hráčů GREEN VOLLEY do osmnácti let, jsme zde v Kladně, vybojovali celkové čtvrté místo na Mistrovství České republiky v našlapané konkurenci. Situace je ovšem odlišná, máme zde začátek nového ročníku soutěže, a hlavně, kompletně nový tým, složený převážně z hráčů teprve se seznamujících s touto úrovní volejbalu. V této nejvýkonnější skupině druhého turnaje v pořadí, tedy „2A“, tak máme pouze dva pamětníky výše zmíněného úspěchu, Matyáše Kowalowskiho a Vítka Jezerského. Přestože jsme tentokrát nedokázali urvat ani jedno vítězství, kluci bojovali srdnatě a po stránce bojovnosti se jim nedá nic vytknout.

Na kladenském turnaji se postupně utkáváme s týmy SK Prosek, SK Volejbal Kolín, Kladno volejbal cz a Duklou Liberec. Náš výkon již od samého začátku ovlivňuje důležitý fakt, chybí nám hráč základní sestavy na pozici univerzála, Vít Gelnar, který se zranil během posledního víkendu na turnaji dvacetiletých v Kojetíně. Náhradu na tomto postu nemáme, proto nám na „účku“ museli zaskakovat klasičtí přihrávající smečaři, kteří se s touto situací bili sice statečně, přesto byl takovýto zásah v sestavě zásadní. Nejlépe se na této pozici jevil Jan Frydrych, ale alternoval také Štěpán Ondroušek, i když většinu zápasů odehrál na smeči. Celým turnajem nás provedla hned trojice nahrávačů, Tomáš Bača, David Hradil a Jindřich Široký. Postupně náš tým reprezentovali všichni zúčastnění hráči, když dobrým příslibem do budoucna je, že ať nastoupil kdokoli, kvalita neutrpěla, naopak každý přinesl do hry nové oživení. Dalšími smečaři byli Matyáš Kowalowski, Vojtěch Strak a Matěj Polák, blokaři Adam Jurtík, Daniel Hugo Klus a Jan Kubala. Libero Vít Jezerský vnášel klid do obrany, byl jistý na příjmu a svými výkony zaujal také reprezentačního trenéra.

Vyhrát jsme tentokrát nedokázali, ale sestup do nižší skupiny 3B, nás již teď burcuje k boji "aznovupostoupení" zpět mezi elitu, kam chceme patřit. Na Kladno nás přijela podpořit řada rodičů hráčů, kterým děkujeme za fandění, moc si toho vážíme a těšíme se na další shledání, příště možná z nějaké bližší destinace.

GREEN VOLLEY FRÝDEK-MÍSTEK